Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rok 2010

9. 6. 2010
ROK 2010
 
 

  aneb

 

co nás čekalo a neminulo


12. 2. Hasičský ples

Kulturní vyžití v obci bylo zahájeno hasičským plesem. Po loňském úspěchu k nám zavítala opět kapela Malá muzika. Každý z hostů si mohl zakoupit lístek na tombolu a mohl vyhrát krásné ceny.

 

Obrazek

 

20. 2. Okrsková schůze ve Vokově

Této schůze se zúčastnili naši delegáti - za ženy Jaroslava Matějů, za muže Radek Šilha. Hlavním tématem byly volby nového okrskového výboru. Každý sbor si měl zvolit svého kandidáta, ze kterých se poté vybíralo. Za náš sbor byl vybrán Miroslav Dupej.

 

Obrazek

 

6. 3. Dětský karneval

Ani v letošním roce se neporušila tradice této kulturní akce pro nejmenší. Stejně jako v minulých letech se moderování ujala paní Smržová. Opět byla připravena spousta soutěží. Účast dětí i rodičů byla hojná a odpoledne se vydařilo. Těšíme se na příští rok.

 

Obrazek

 

30. 4. Čarodějnice

Pálení čarodějnic se letos uskutečnilo na tradičním místě na kopci za vsí. Oheň byl pro děti zapálen dříve. Jako každý rok si tam mohli zúčastnění opéct špekáčky. Po setmění děti navštívila „opravdová“ čarodějnice, která jim rozdávala sladkosti.

 

Obrazek

 

5. 6. Okrsková soutěž v Dobré Vodě

Mezenská družstva vyrazila na obhajobu loňských úspěchů do Dobré Vody. Obhájit 2. místo z Vokova se podařilo pouze družstvu žen. Mužům se bohužel na loňské úspěchy navázat nepodařilo a obsadili 4. a 8. místo. Opět se soutěžilo v požárním útoku hrbáč i sport.


 

Obrazek

 

  3. 7. Pouťová zábava

První prázdninový víkend byl ve stylu country s kapelou Páťáci. Lidé se dobře bavili a tančili. Zábava se vydařila a těšíme se na další společnou akci. 

 

p1240978.jpg


 28. 8. Loučení s prázdninami

Poslední víkend prázdnin připravili hasiči ve spolupráci s obcí pro děti loučení s prázdninami. Kvůli děštivému počasí byla akce přesunuta do sálu kulturního zařízení a i v těchto stísněných podmínkách se mohly děti vyřádit na nafukovacím skákacím hradu. Pro děti bylo připraveno spousta soutěží, občerstvení a zajímavých cen. 

 

Obrazek

 

9. 10. Pečení prasete

Ke každoročním podzimním společenským akcím patří pečení prasete a posezení u dobrého piva, na kterou přišlo jako tradičně hodně lidí.

Obrazek

 

16. 10. Výlov hasičského rybníka

Podzim je čas výlovů rybníků, tak i hasiči vyrazili do Vratišova na výlov. Byla i možnost si rybu koupit. 

 

Obrazek

 

4. 12. Výroční valná hromada

K ukončení hasičské sezony patří výroční valná hromada, která se koná každoročně v prosinci. Nehodnotí se pouze úspěchy na hasičských soutěžích, kterých naše družstva tento rok příliš nedosáhla (pouze 2. místo žen na okrskové soutěži v Dobré Vodě), ale i kulturní akce zajištěné sborem dobrovolných hasičů, které se setkaly vždy s kladnými ohlasy. Volili se náhradníci do zásahové jednotky, delegáti na valnou hromadu okrsku a nová jednatelka sboru. Po příspěvcích starosty sboru, velitele, hospodáře a členů revizové komise následovala diskuse a poté občerstvení, které zajistila rodina Bednářova (č.p.55)