Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rok 2011

19. 2. 2011
Rok 2011





12.2. Hasičský ples

I v letošním roce se uskutečnil tradiční hasičský ples. Nejen kapela Malá muzika a bohatá tombola přilákaly poměrně velké množství nejen domácích, ale i přespolních návštěvníků.

 

Obrazek

 

19.2.  Okrsková schůze

Okrskovou schůzi tentokrát hostila Dobrá Voda. Hodnotil se nejenom první rok činnosti nového výboru, ale i aktivity a připravenost jednotlivých sborů rynáreckého okrsku. I za náš sbor byli vysláni delegáti.

 

12.3. Dětský karneval

Druhá březnová sobota byla věnována dětem, pro které byl jako každý rok uspořádán maškarní karneval. Děti v maskách soutěžily o hezké věcné ceny a sladkosti. Mezi soutěžemi mohly tancovat na známé písničky z pohádek, nebo se osvěžit limonádou a posilnit párkem v rohlíku. Celé odpoledne komentovala Petra Matějů.

 

p1290142.jpg

 

30.4. Pálení čarodějnic

Poslední dubnový den je ve znamení pálení čarodějnic. Ani v naší obci tomu není jinak a tato tradice se drží. K ohni chodí i děti, proto pro ně byl letos připraven zábavný program. Děti se pod vedením pravé čarodějnice učily létat na koštěti, hledaly poklad a vařily kouzelný nápoj přátelství.

 

p1290352.jpg

 

 

7.5. Pečení prasete

Akce, která má v Mezné úspěch a je oblíbená, je pečení prasete. Maso servírovali Zdeněk Bednář a Vlastimil Matoušek a pivo šenkovali Jana Bednářová, Michaela Buřičová a Martin Bednář (č.p.55).

 

4.6. Okrsková soutěž v Rohovce

Na této soutěži reprezentovalo náš sbor pouze jedno družstvo mužů. V silné konkurenci vybojovali naši muži krásné 3. místo. Děkujeme mužům za reprezentaci a blahopřejeme k skvělému umístění.

 

18.6. Pouťová zábava

Zábava byla opět v rytmu country s Páťáky. Oživením večera byla dvě vystoupení zumby v provedení žen z Chicastar z Nového Rychnova (www.chicastar.estranky.cz).

 

 

p1300291.jpg

 

 

2.7. Nohejbal

Předpouťové sobotní odpoledne bylo věnováno sportu. Po roční pauze byl v obci opět uspořádán turnaj v nohejbale. V turnaji se utkalo 7 družstev, z toho dvě byla přespolní. Bylo zajištěno občerstvení. Vítězové (Jan Vacek, Jan Doskočil a Dan Hána) dostali sud piva a za druhé a třetí místo si družstva odnesla věcné ceny.

 

 

p1100136.jpg

 

 

 

16.7. Zájezd - Chýnovská jeskyně,

Divadlo Týn nad Vltavou Na tý louce zelený

K prázdninám neodmyslitelně patří výlety a cestování, a tak si obyvatelé Mezné zpříjemnili sobotní odpoledne a večer výletem do Chýnovské jeskyně a do divadla v Týně nad Vltavou. Účastníci zájezdu absolvovali 45-ti minutovou prohlídku jeskyně se 42 metrovým převýšením a zdolali 330 schodů. Po společné večeři jsme se vydali za kulturou do zámeckého divadla s otáčivým hledištěm v Týně nad Vltavou. Domácí divadelní soubor nám sehrál veselohru Na tý louce zelený.

 

 

p1300662.jpg

 

3.9. Společné odpoledne

Na začátek školního roku bylo pro děti uspořádáno společné odpoledne. Protože bylo hezké počasí, akce se mohla konat na návsi. Nebyly připraveny soutěže, ale aktivity pro tvořivost: malování na silnici a skládání obrázků z víček od pet lahví. Poslední aktivita byla výroba obrázků z luštěnin  a jiných plodů, které si pak děti mohly odnést domů. I přes nevelkou účast dětí se akce vydařila.

p1310511.jpg

 3.12. Výlov hasičského rybníka

První prosincový víkend podnikli hasiči výlov rybníka. Část ryb byla převezena do jiného rybníka a část se rozdala.

 

10.12. Výroční valná hromada

K ukončení hasičské sezony patří výroční valná hromada, která se koná každoročně v prosinci. Nehodnotí se pouze úspěchy na hasičských soutěžích, ale i kulturní akce zajištěné sborem dobrovolných hasičů. Tento rok se zúčastnili pouze muži okrskové soutěže v Rohovce, odkud přivezli třetí místo. Jiných soutěží se naše družstva neúčastnila. Velitel sboru připravil plány na čerpání vody v Mezné i Vratišově, které byly schváleny.

Členové výboru popřáli všem zúčastněným krásné Vánoce a hodně nejenom hasičských úspěchů v novém roce.