Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rok 2012

Rok 2012

4.2. Okrsková schůze

Hasičský rok byl zhodnocen na okrskové schůzi v Rohovce. Byla prodiskutovaná aktivita sborů okrsku Rynárec v roce 2011. Za náš sbor byli vysláni delegáti Jitka a Pavel Šaškovi.

11.2. Dětský karneval

Ani letos nebyla porušena tradice pořádání dětského karnevalu, který se letos konal už v únoru. Jako každý rok byly připraveny soutěže, u kterých si děti užily spoustu legrace a za odměnu se mohly vybrat malý dárek. Kromě domácích dětí k nám zavítaly i děti z okolních vesnic. Odpoledne se líbilo nejen dětem, ale i rodičům a pořadatelům.

 

p1310954.jpg

 

25.2. Hasičský ples

Pro letošní rok nebyl hasičský ples první akcí v roce. Tradiční Malou muziku vystřídala kapela Fortuna. I s touto kapelou byli návštěvníci spokojeni a tancovalo se až do rána. Tombola byla opět plná zajímavých cen. Obsluhu zajistili hasiči a lidé z obce.

 

p1320074.jpg

 

30.4. Pálení čarodějnic

Na "svátek" čarodějnic se nezapomíná ani v naší obci. Počasí přálo a velký čarodějnický oheň mohl být bez problémů zapálen. Čarodějnice nechala pro děti vzkaz k hledání pokladu a další zábavu.

 

p1130566.jpg

 

26.5. Okrsková soutěž a Pohár starosty obce Zajíčkov

26.5. se konala okrsková soutěž spojená s pohárem starosty v Zajíčkově. Jako každý rok se zúčastnilo alespoň jedno družstvo mužů a po roční pauze a drobných komplikacích se složením družstva i ženy. Přestože se tréninkům nevěnovalo tolik času, výsledek byl překvapující. Ženy vybojovaly 1. místo v hrbáči. Mužům ve větší konkurenci v hrbáči uteklo 1. místo o 29 setin vteřiny na vedoucí Rynárec. Muži se se svým časem 26,41 probojovali do souboje o pohár starosty. V netradičním útoku nestačili opět pouze na družstvo z Rynárce. Tento nečekaný úspěch byl řádně oslaven.

 

p1140095.jpg

 

 

30.6. Pouťová zábava

Týden po vydařených oslavách 650 let obce Mezná se konala další akce a to pouťová zábava. Přestože nepřišlo tolik lidí, akce se vydařila. K tanci a poslechu hrála kapela Romantic.

6.7. Nohejbal

Sváteční den byl ve znamení sportu - konal se nohejbalový turnaj. Sportovních družstev se sešlo jako v minulých letech. Nepřízeň počasí, bouřka a déšť, ukončila turnaj předčasně.

29.9. Pečení selátka

Mezi podzimními pracemi si lidé našli čas na tradiční podzimní akci pečení prasete. Tato akce je oblíbená a navštíví ji vždy hodně lidí, ale tento rok navštívilo místní hospodu ještě více lidí než obvykle. Maso se snědlo, pivo se vypilo a lidé se dobře bavili.

10.11. Výlov hasičské nádrže

Podzim je časem výlovů rybníků, proto i hasiči vylovili mezenskou nádrž. Vylovené ryby se upekly a snědly u dobrého piva.

 

 29.12. Výroční valná hromada

Mezi vánočními svátky se sešli hasiči k prodiskutování aktivity sboru. Kulturní akce zhodnotila Jaroslava Matějů velice kladně. Michal Kušta pochválil výkony družstev na okrskové soutěži v Zajíčkově. Přes velké potíže se sestavením družstva vybojovaly ženy  1. místo a muži se umístili na místě 2. Důležitým tématem bylo jednání o uskutečnění orkskové soutěže v Mezné. Po diskuzi bylo konání soutěže odhlasováno.