Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rok 2013

14. 2. 2013

ROK 2013

 

2.2. Dětský karneval

Období masopustu je období karnevalů a veselosti a i v Mezné bylo první únorový víkend hodně veselo. Mísní kulturní zařízení navšívily děti v maskách. Celé sobotní odpoledne se soutěžilo, tančilo a řádilo. Do soutěží se nezapojily jenom děti, ale i rodiče. Odpoledne se vydařilo a všichni byli spokojeni. 

 

p1330366.jpg

 

9.2. Hasičský ples

Každý rok se pořádá hasičský ples, ani letos tomu nebylo jinak. Celým večer nás provázela kapela KAREL A MY, která přilákala na parket spoustu lidí. Všichni se dobře bavili, tančilo se až do rána a těšíme se příští ples.

 

p1330411.jpg

 

2.3. Okrsková schůze

V letošním roce byli vysláni jako delegáti na okrskovou schůzi do Zajíčkova Petra Matějů a Miroslav Dupej. Dále se této schůze zúčastnili starosta sboru Zdeněk Bednář a velitel sboru Michal Kušta. Byl zhodnocen hasičský rok okrsku Rynárec, aktivita jednotlivých sborů a přednosti a nedostatky sborů.

V letošním roce bude okrskovou soutěž na oslavu 85. výročí pořádat náš sbor.

 

30.4. Pálení čarodějnic

Ani tento rok se v Mezné nezapomnělo na pálení čarodějnic. Byl připraven program pro děti, který zajistila rodina Přibylova. Děti vyráběly vlastní čarodějnice, zdolávaly překážkovou dráhu a opékaly buřty. Po setmění pro ně byla připravena stezka Po stopách čarodějnic. Děti si tento "svátek" užily.

 

18.5. Pečení prasete

Pečení prasete je ake, která přiláká lidi na posezení u dobrého masa a piva. Jinak tomu nebylo ani letos. Všichni se dobře bavili a na mase i pivu si pochutnali.

 1.6. Okrsková soutěž a pohár starosty v Mezné

K 85. výročí založení sboru se uspořádala v obci okrsková soutěž. I přes nepřízeň počasí dorazily do Mezné snad všechny sbory okrsku Rynárec a podávaly vynikající výkony. Mezenská družstva nezklamala, ženské družstvo v konkurenci dalších 4 družstev vybojovalo krásné stříbrné místo. Ani jedno z mužských družstev se nenechalo zahanbit, družstvo A si odneslo pohár za třetí místo a družstvo B obsadilo páté místo. Pět družstev s nejlepším časem postoupilo do soutěže o pohár starosty. Tento rok musela družstva během útoku překonávat nastavené překážky. Po boji v těžkém terénu a hustém dešti dosáhli mezenští muži nejlepšího času a pohár zůstal doma. 

p1330818.jpg

 

 

 29.6. Pouťová zábava

Pouťová zábava nemá v poslední době takovou oblibu jako dříve, proto byla účast velice slabá. Příchozí lidé si ale zábavu užili, bavili se, pili a tančili do rána s kapelou Přespolanka.

 

13.7. Pohár starosty obce Rynárec

Po dlouhé době se družstva z Mezné vydala vybojovat dobrá umístění do Rynárce.Ženy zabojovaly a odvezly si pohár za druhé místo. Za muže cvičili pouze tři členové sboru (Michal Kušta, Martin Bednář č.p.5, Jakub Šimpach) a zbytek družstva se doplnil členy božejovského družstva. Pohárová soutěž měla dvě kola, ženy se do druhého kola nepouštěly, protože již nebyly kompletní. Muži byli v obou dvou kolech diskvalifikováni. Cenou útěchy byly sladkosti a piva.

p1340360.jpg